soporset premium

Een toonaangevend merk moet uiteraard ook aan de hoogste milieunormen voldoen. Soporset maakt voor zijn assortiment gebruik van hout uit duurzaam beheerde bossen en past de meest geavanceerde technieken toe. Bos-biomassa vormt de belangrijkste energiebron voor het productieproces van Soporset, dat daarmee een voorbeeld van duurzaamheid en energie-efficiëntie is. De bossen die door de Portucel Soporcel groep worden beheerd, zijn bovendien een belangrijk koolstofreservoir dat bijdraagt aan de vermindering tot de uitstoot van broeikasgassen. Soporset biedt u een uitstekende printkwaliteit in vier kleuren en perfecte print eigenschappen.

Deze witte papiersoort is beschikbaar in volgende diktes:

 • 90g/m2: gewoon copieerpapier
 • 120g/m2: iets dikker (zoals kwalitatief briefpapier)
 • 160g/m2: nog iets dikker (geschikt voor binnenbladen van kinderboekjes)
biotop2

Premium papier zonder optische witmakers met een natuurlijk witte tint, 100% chloorvrij en bestand tegen veroudering. Door zijn gladde oppervlak zeer geschikt voor het drukken van foto’s. De natuurwitte tint in combinatie met een fijn papiergevoel, maakt deze papiersoort zeer geschikt voor boeken, brochures, tijdschriften, direct mails en vele andere soorten producties.

Deze licht beige papiersoort is beschikbaar in volgende diktes:

 • 120g/m2: mooi stevig papier, geschikt voor binnenwerk van boeken
 • 300g/m2: geschikt voor covers
experia-digi-silk

Gestreken papier is ongestreken papier met een strijklaag die de drukeigenschappen van het papier verbetert. De strijklaag wordt in één of in meerdere keren aangebracht. We spreken dan van eenmalig gestreken, dubbel gestreken of triple coated. De strijklaag kan bovendien een glanzende, half matte of matte afwerking krijgen.  Bij Experia Digi Silk is dit een half matte afwerking.

Deze papiersoort in gebroken wit is beschikbaar in volgende diktes:

 • 130g/m2
 • 170g/m2
 • 200g/m2
eos

Eos 2.0 is een zuiver houtvrij ongestreken papier met een opdikking van 2.0. De prachtige crèmekleurige tint zorgt voor een levendige beeldweergave en optimale leesbaarheid. Daarnaast geeft het oppervlak een zeer authentiek papiergevoel. De hoge opdikking geeft het Eos veel dikte en body, maar voelt niet zwaarder aan. Ideaal voor het binnenwerk van romans en gedichtenbundels, iets minder geschikt voor het drukken van kleurenbeelden en foto’s.

Deze papiersoort in cremekleurige tint is beschikbaar in volgende diktes:

 • 90g/m2
magno satin

Magno Satin is een houtvrij half glanzend gestreken papier. Het is wit en heeft een prettige verfijnde uitstraling. Deze papiersoort met egaal, glad oppervlak heeft een voortreffelijke bedrukbaarheid en een perfecte weergave van kleurenfoto’s.

Deze witte papiersoort is beschikbaar in volgende diktes:

 • 350g/m2
incada

Incada Silk is een volwaardig gestreken GC1 met eenmalig gestreken witte rug. Het is samengesteld uit twee toplagen houtvrije pulp met een kern van mechanische pulp, een perfect compromis tussen optimaal druk-resultaat en stevigheid. Incada Silk wordt zowel gebruikt voor grafische toepassingen als voor kwaliteitsverpakkingen met een hoge visuele impact. Incada Silk is een éénzijdig gestreken mat, verso licht gestreken karton. Samenstelling: meerlagig mechanische pulp tussen gebleekte chemische pulp.

Deze papiersoort in gebroken wis is beschikbaar in volgende diktes:

 • 240g/m2
deva

Display Deva cream is een tweezijdig gestreken mat karton dat aan beide zijden een witte laag heeft met daartussen een laag cream kleurig karton. De kern is gemaakt van gerecycleerd materiaal. De boven- en onderlaag zijn samengesteld uit gebleekte chemische pulp, de middenlaag bestaat uit mechanische pulp. Vooral gebruikt voor hardcovers met wire-o

Deze kartonsoort in gebroken wit is beschikbaar in volgende diktes:

 • 1.050g/m2
eskaboard

Eskaboard is een ongestreken gerecycleerd boekbinderskarton samengesteld uit drie lagen gerecycleerde pulp. Het is speciaal ontwikkeld voor cartonnagetoepassingen zoals mappen en foedralen, luxeverpakking en hard covers. Eskaboard ligt perfect vlak en is een zeer stabiel product waardoor het zich bij uitstek leent om bekleefd te worden met allerhande materialen.

Deze kartonsoort is beschikbaar in volgende diktes:

 • 1.890g/m2